Düz okey oyna ve keyfini çıkar
Giriş Yap/Üye Ol

Okey oyunu hakkında neler biliyorsunuz ?

AspavA Okey Oyunu 09.Ara.2020 46 görüntülenme 0 yorum

Okey oyunu hakkında neler biliyorsunuz ?

Merhaba arkadaşlar klasik okey oyunu, okey oyna, mobil,okey , online okey, gibi google üzerinde aramalarda olan sitelere girerek düz okey oynamayı her insan gibi bizlerde severiz peki okey hakkında neler biliyorsunuz yada neler bilmiyorsunuz hiçö düşündünüz mü bunu ? kaç çeşit okey var ? okey sırasında neler yapılır bunlar hiç aklınıza geldi mi ?

okey oyunu

Okey Oyunu Hakkında Ne Biliyorsunuz?

En çok oynanan oyunlardan biri olan okey hakkında bilinmeyen unsurlar oldukça fazladır. Bireyler genellikle oyun tarihçesini değil kurallarını araştırarak oyunlara dahil olmak istemektedir. Ancak okeyin oldukça eski bir tarihçesinin olması bu oyunu bir hayli enteresan kılmaktadır.

Öncelikle okey oyunu hakkında bilinmesi gereken ilk şey farklı oyunlardan esinlenerek icat edilmiş olmasıdır. Oyunun bulanmasında rummy, mahjong ya da domino gibi oyun isimleri geçmektedir. Kaynaklarda yazanlara göre oyunun günümüzdeki hali en çok Arap ve Fas halkı tarafından oynanmıştır. Bunun yanı sıra oyunun icadının bir Yahudi tarafından ailesini eğlendirmek için yapıldığına ilişkin bilgiler de bulunmaktadır.

Okey Oyunu Türleri Nelerdir?

Okey oyun türleri düz ya da klasik olarak isimlendirilen okey ile başlamaktadır. Okey oyunu, hemen herkes tarafından bilinen kurallardan meydana gelmektedir. Oyuncuların, istekalarında en azı 3’lü olmak üzere serilerini tamamlaması ile oyun da sona ermektedir. Okey oyununun son yıllarda popülerliğini artıran türleri arasında 101 okey de bulunmaktadır. 101 okey ise oyuncuların taşlarını ortaya dizmesi ile gerçekleşmektedir.

Bu oyunda amaç istekalarda yer alan taşların tamamının ortaya dizilebilmesidir. Ancak dizim işlemlerinin başlayabilmesi için kullanıcıların taşlarındaki rakamların toplamının 101 puanına erişim sağlaması gerekmektedir. Aksi halde yanlış atılan adımlar oyunda ceza puanı alınmasına neden olmaktadır.

Okey Stratejileri Nelerdir?

Bireylerin okeyde de 101 okeyde de amaçları her daim kazanmaktır. Oyunlarda tekli ya da eşli oynanması belli stratejilerin ortaya çıkmasını beraberinde getirmiştir. Okey taktikleri olarak da bilinen stratejilerde en önemli husus taş takibidir. Bireyler ortaya atılan taşları mümkün olduğu kadar akıllarında tutmaya çalışmalıdır.

Oyunun asıl amacı rakiplerinizden önce elinizi açmaktır.

Okey Oyunu Oynama Sitesi

Bu sayede gelmeyecek olan bir taş üzerine seri kurmanın önüne geçilmiş olmaktadır. Üstelik böylelikle ellerin bitim süreleri de daha kısa sürede kendini gösterebilmektedir. Oyunlarda kazanmak için şanslı olmak da gerekmektedir. Ayrıca dizimler de renklere göre ayrım yerine sıralı şekilde ilerlemek her daim daha yüksek kazanma oranları ortaya çıkarmaktadır. Çünkü sıralı dizilerde aynı renk grubuna ait olan taşların bulunması, renklere göre oldukça kolay şekilde gerçekleşebilmektedir.

HEMEN OKEY ODALARINA KATIL
Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.

50 Yorum

52 Yazı

108 Üye

9 Ziyaretçi