Düz okey oyna ve keyfini çıkar
Giriş Yap/Üye Ol

Normal okey oyna

AspavA Okey Oyunu 22.Ara.2020 153 görüntülenme 0 yorum

Normal okey oyna

Merhaba arkadaşlar normal okey oyunu derken düz okeyolarak bahsetmek istedik sizlere normal okeyi101 okeyile karıştırmamanız için normal okey oyna adı altında sizer için sunduk

normal okey

Okey Taşları

Normal Okey taşları, 4 farklı renk halinde gruplanmıştır ve her taştan ikişer tane bulunmaktadır. 104 taşta, 1’den 13’e kadar sayılar yazılıdır, diğer iki taşta ise sayı yazılı değildir ve bu iki taş, herhangi bir renk grubunda değildir. Bu iki taşa, joker taşı (sahte okey taşı) denilmektedir. Bu taşlar, oyun sırasında gerçek okey taşı yerine geçebilme özelliğine sahiptirler.

Oyunun Amacı

Normal Okey Oyununda amaç, oyuncunun taşları ıstakasına kurallar uygun şekilde ilk olarak dizmesidir.

Nasıl Oynanır

Normal okey oyunu başlamadan önce, taşların ıstakaların önüne ters bir şekilde ve beşerli gruplar halinde dizilmesi gerekmektedir. Bu dizilme tamamlandığı zaman 106. taş herhangi bir gruba dahil olmayacaktır ve bu taş daha sonra okey taşının yerine geçecektir.

Taşlar gruplandıktan sonra, bir oyuncu iki kez arka arkaya zar atar. İlk atılan zar ile ıstakanın önündeki kaçıncı gruptan başlanacağı, ikinci zar ile seçilen grupta alttan kaçıncı taştan başlanacağı belirlenir. Zar sonucunun 6 gelmesi durumunda, beşli grubun ortasındaki taş seçilir. Zar atışı ile seçilen bu taş, gösterge taşı olacaktır ve gösterge taşının üzerinde yazılı sayının 1 fazlası olup gösterge taşı ile aynı renkte olan taş, okey taşı olup, bütün taşların yerine geçebilmektedir.

Daha sonra, bir kişi taşları dağıtır ve bu dağıtım sonucunda oyuna başlayacak olan kişinin 15 taşı, diğer kişilerin 13’er taşı olur. Dağıtımdan sonra artan taşlar, ters bir şekilde masanın ortasına konur ve oyun kişilerin taşlarına ıstakalarına dizmesi ile başlar.

İlk olarak, 15 taşı olan kişi, bir taşını seçerek sağ taraftaki kişiye verir ve bu kişi, isterse bu taşı kullanır, istemezse ortadan bir taş alır ve elindeki bir taşı tekrar sağındaki kişiye verir. Oyun bu şekilde devam eder ve bir kişi taşlarını uygun bir şekilde dizmeyi tamamlayana kadar devem eder. Dizilimi ilk tamamlayan oyuncu, birinci olur.

HEMEN OKEY ODALARINA KATIL
Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.

50 Yorum

52 Yazı

108 Üye

9 Ziyaretçi